از حدودایِ دهه شصت میلادی ، توسط دکتر اریک برن شاخه ای به روانشناسی اضافه شد به نام روانشناسی تحیلیل رفتار متقابل . ..
این رشته خیلی خلاصه حرفش اینه که آدمها رفتار و عکس العملشون رو بر پایۀ رفتار همدیگه طرح ریزی میکنن . ..
( توی پرانتز اینو بگم که اصطلاحِ غلطِ کودکِ درون هم از این رشته درز کرده به بیرون ، چون تو این رشته شخصیت فرد رو نتیجه 3 شخصیتِ دیگه میدونه و تاثیری که اونها در هر لحظه روش دارن و اون 3 تا ، حالتهای والد و بالغ و کودک هستند ، و وقتی فرد در هر کدوم از این حالتها قرار می گیره ، کلِ رفتارش از اون حالت برانگیخته میشه ، مثلاً در حالتِ والد فرد برای مدت زمانی که توی اون حالت هست همۀ رفتارهاش از جمله شکل نشستن ، تُنِ صدا و طرزِ فکرش شبیهِ همون والدی میشه که فرد در دورۀ الگو سازی بیشتر تحت تاثیرش بوده و هر کسی دائماً در بین این حالتها در چرخشه ، البته اینو یه فرد متخصص میتونه متوجه بشه و طوری نیست که خودمون متوجۀ این تغییرات باشیم . ..
خلاصه اونطور که رایج شده ُ بدن مثل یه کیسه نیست که پر از چیزهای مختلفی باشه که یکی از اونها هم کودکِ درون باشه و صحیح اینه که بدونیم یکی از حالتهایِ ممکن برای شخصیت ، حالتِ کودکِ درونه . ..
---> برای دانشِ بیشتر به کتابهای تحلیل رفتارِ متقابل که بیرون راحت پیدا میشه ، میشه رجوع کرد )
اریک برن توی کتابِ معروفِ خودش ، بازیها ، این رفتارهایِ متقابل رو به بازیهایی تشبیه کرده که توی هر کدوم ، دو نفر دو طرفِ بازی هستند و در طولِ تماسی که دارند ، تلاش میکنن که امتیازات بیشتری رو به نفع خودشون جمع کنن . ..
امیدوارم تا اینجا رو به عنوان مقدمه ازم قبول کرده باشین تا برسم به ارتباطش با همون پست نمونۀ کاملِ یه ... :
طبق تحقیقی که خودم توی دانشگاه شاهدِ انجامش بودم ، حدود 15% از دخترها و پسرهایی که با آرایشهای افراط گونه و بی تناسب با محیط خیابون می بینیم ، نه برای جنسِ مخالف ، که برای همجنسهایِ خودشون ، خودشونُ آرایش و آماده میکنن ، که قسمتِ اعظمش از عوارضِ فشارهای جامعه است ، چون تنها شدن با یه همجنس و خلوت کردن باهاش - توی خونه و در حالی که والدین یکیشون توی اتاقِ کناری با خیالِ راحت نشستن - خیلی راحت تره تا جنسِ مخالف . ..
اما نکته عجیب و به نظر من تاسف آور ، اینه که قسمتِ اعظمِ 80% باقیمانده ، درگیرِ بازیی هستن به اسمِ بازیِ تجاوز . تو این بازی هدفِ بازیکن ( به عنوانِ مثال همون دخترهای موردِ صحبت ) اصلاً از آرایش یا پوششِ س.ک.س.ی که برای خودش انتخاب کرده ، به هیچ شکلی ، هیچ نوعی از تماس و در هیچ حدی نیست و کلاً نه از یه تلفن ساده تا یه س.ک.سِ کامل ، به هیچکدوم فکر نمیکنه ، هدفی که اون دنبالشه ، جلب توجهِ و همین که کسی بهش توجه نشون بده ، اون نیازش برطرف شده و طرفِ مقابل هم بازی رو باخته و دخترک در مسیرش دنبالِ بازیکن و حریف بعدی میگرده و این جریان هر بار و هر روز ادامه پیدا میکنه و قسمتِ بزرگِ آسیب رو بازنده هایی می بینن که هم ناخواسته واردِ بازی میشن و هم بازنده خارج میشن . ..
البته وجودِ چنین بازیی و بازیکنهایی که بازی تجاوز بزرگترین و گاهی تنها بازییه که بلدن ، خودش نشونۀ یه آسیبِ روحیه که به این شکل بروز کرده ، و بد تر از اون ، اینه که الان تو سطحِ وسیعی شاهدِ اجرای این بازی در جامعه هستیم ...
سلام
ممنون میشم به من هم سر بزنی
تو از کجا میدونی من به کیا سر میزنم ؟
همیشه این امار و تحقیقها رو اغراق امیز دونستم.
به نظر من همونطورکه اون خانم خواستهش جلب توجه هست، مردها هم خواستهشون دیدنه! پس با این تعریف هیچ کدوم متجاوز نمیشه. مرد هم به اندازه اون دیدن ـ در صورتی که منظره براش جالب و زیبا بوده باشه ـ لذت عینی میبره. پس چرا در اسلام تاکید بیشتر به حفظ نگاه برای مردهاست!
راستش به نظر من بازی پیچیدهایه که همیشه یک نیت و یک نتیجه رو نداره. من تعجب میکنم از اینکه خیلی مردها ارایش غلیظ رو ظاهرا نمیپسندن اما باز ظاهرا اون رو موجب تحریک میدونن! جالب نیست! یعنی منه زن نمیتونم مرد رو به صورت طبیعت جسم و خلقت خدادادیم جذب و تحریک کنم!
خیلی مسخرهست! نیست؟
( به این جواب ۲-۳ بار دیگه هم سر بزن ، چون کاملترش میکنم )
تو میتونی جذبش کنی ، اما نقشِ تلویزیون و سینما و ماهواره رو با زیاده خواهیِ بشر رو توی بالا بردن سطح توقع و سلیقه در نظر بگیر ...
تازه انجا صحبت از تحریک کردن شهواتِ . همیشه فرق هست بین زیبایی که وقتی آذم میبینه به خدا آفرین میگه توی زیبا خلق کردن اون آدم و کسایی که فقط دوست دارن روی شهوت بینندشون دست بذارن ، به نظر من اصلا ربطی هم به داشتن و نداشتن حجاب و پوشیده بودن پوشش نداره و ( به خصوص این دوره ای که جامعمون داره ازش میگذره ) به وفور با آNمهایی مواجه میشیم که با ملاکهای عرفی ظاهر معقولی دارن ، اما وقتی دقیق میشیم بهشون می بینیم جزو همون گروه متجاوزهان ...
باید از زحمات اسلام و مسلمین(جمهوری اسلامی) روانی پرور از همه لحاظ ممنون بود
باور کن همه اش زیر سر اسلام نیست ، اینا مزخرف معرفیش کردن .. .
اما چون حرف ، حرف توئه پس : الهی شکر
آها پس تقصیر خدا بود
من اینو گفتم ؟